2016-11-27 – Dichter bij de kunst @Ritsart

unieke combinatie van kunsten

MAASSLUIS | Gallery Ritsart is op zondag open van 13:00 toto 17:00 uur. Sinds vorige week is er de bijzondere expositie IN RETROSPECT van Geert Kollau die zich uitstekend leent voor combinaties met andere kunsten. Tijdens de opening waren er optredens van de Amerikaanse singer-songwriter Darin Talbot en van de bekende lokale pianist Ako Taher op vleugel.

Dichter bij de kunst

Op zondagmiddag 27 november (tussen 13:00 -15:00) is het de beurt aan vier dichters: Patricia Jangbahadoor, Anna Djerek, Jelle Ravestein en Servan Schreiber. In samenwerking met poëziecafé WoordKunst (*) wordt deze dag het podium geboden aan dichters uit de regio.

27-11-de-vier-dichters © Foto Annika

Inspirerende werken

De beeldende multimedia kunstwerken van Geert prikkelen de fantasie en inspireren de vier dichters tot een bijpassende gedicht.

Ieder van hen kreeg een week vooraf een eigen set foto’s van twee kunstwerken beschikbaar.

Op welke is de keus gevallen? Wat hebben zij onder woorden gebracht? Wat trof hen?

In de loop van deze middag dragen zij voor het eerst hun gedicht voor bij het betreffende werk. Aansluitend zullen zij ook nog andere gedichten voordragen uit eigen werk. Het belooft een mooie middag te worden waarin u afwisselend van de geëxposeerde werken en van de gedichten kunt genieten.

Geert Kollau benadert de schilderkunst met moderne technieken. Vele lagen fotomateriaal worden met computertechnieken samengesmolten tot een nieuw beeld. Hij creëert net als de oude Hollandse Meesters zijn eigen levensgrote decors maar gebruikt acteurs in plaats van modellen. Die zijn in staat de scene neer te zetten die Geert wil fotograferen.

Open podium

Het open podium biedt debutant en ervaren dichter de gelegenheid om een gedicht uit eigen werk voordragen.

Iedereen is van harte welkom.

 


logo-woordkunst (*) Poëziecafé Woordkunst sinds dit jaar actief in Maassluis biedt een podium aan dichters uit Maassluis en de regio

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.